Hoofdmenu
Mijn ledenpagina
Hoofdmenu
Services
Bouwmachinefabrikanten

Volvo CE stapt over op elektriciteit voor zijn compacte machines

ECI - le 25/01/2019 17:26 - Door
Bouwmachinefabrikanten
Volvo

Volvo Construction Equipment is van plan zijn compacte machines uit te rusten met elektrische motors. De fabrikant is al begonnen met het bouwen van compacte wielladers en compacte graafmachines zonder diesel, en deze strategie zou tot 2020 voortgezet moeten worden.

Volvo CE stapt over op elektriciteit voor zijn compacte machines

Klanten positief over elektrische machines

Het besluit van Volvo CE om zijn machines met elektrische motors uit te rusten zal in meerdere stappen uitgevoerd worden. De eerste stap betreft meerdere modellen uit het compacte graafmachine-assortiment (de EC15 tot EC27) en verschillende compacte wielladers (L20 tot L28). De nieuwe motor van deze machines zal tijdens de volgende editie (9-14 april 2019) van de Bauma vakbeurs in München (Duitsland) gepresenteerd worden aan het grote publiek.

Volvo CE is de eerste bouwmachinebouwer die de overstap naar een "elektrische toekomst" maakt. De bouwmachinesector heeft enthousiast gereageerd op dit nieuws. Ook de klanten van Volvo CE zijn zeer positief over deze milieuvriendelijke ontwikkeling.

Op naar 100% elektriciteit?

Momenteel zullen slechts de compacte machines van het merk uitgerust worden met elektrische accu's. Volvo CE zal dieselmotors blijven gebruiken voor zijn grotere machines, die met elektrische motors niet krachtig genoeg zullen zijn.

De fabrikant wenst leider te worden op de markt van elektrische bouwmachines. Er is aanzienlijk geïnvesteerd in R&D om medio 2020 een 100% elektrisch assortiment compacte machines op de markt te kunnen brengen dat aan de wensen voldoet van veel klanten voor wie milieuvriendelijkheid in een hoog vaandel staat.

 

 

Opmerkingen