Hoofdmenu
Mijn ledenpagina
Hoofdmenu
Services
Nieuwe bouwmachines

Aggregate Handler, de wiellader voor aggregaat

ECI - le 23/01/2019 14:16 - Door
Nieuwe bouwmachines
Caterpillar

Fabrikant Caterpillar lanceert een wiellader met groter laadvermogen (+25%). De machine is 990K Aggregate Handler gedoopt.

Aggregate Handler, de wiellader voor aggregaat

Een zware wiellader van CAT

De machine is uitgerust met een Cat C27 motor met een vermogen van 521 kW. Diverse systemen optimaliseren het brandstofverbruik, of hebben tot doel de aandrijving, het laden en het besturen van de machine te verbeteren.

Ook het rijcomfort is verbeterd. De machinistenpost in de cabine kan aan de bestuurder aangepast worden. De machine is uitgerust met een chronometer en een ladingcontrolesysteem. Ook is er aan de veiligheid gedacht, met aan de achterkant van de machine een camera voor objectdetectie. De Cat Connect optie maakt de machine compleet met zijn detectiesensor en een waarschuwingssysteem.

Een machine die is aangepast aan de aggregaatindustrie

Deze 990K Aggregate Handler behoort samen met de 986K en de 988K tot het zware laders assortiment van CAT. De 990K presteert beter dan zijn voorgangers op het gebied van nuttige lading. Dankzij de kortere laadtijd wordt de lading geoptimaliseerd.

De stabiliteit van de machine is optimaal dankzij een aangepast contragewicht. Hoewel de machine ideaal inzetbaar is voor aggregaatoverslag, raadt de fabrikant een gebruik in steengroeves af.

 

 

Opmerkingen