Nieuwe bouwmachines

Cab-IN, een machinistenlift in de mast van Potain kranen

ECI - 18/12/2018 14:01:22 - Door
Nieuwe bouwmachines

Fabrikant Manitowoc brengt een noviteit op de markt voor zijn Potain kranen. Het betreft een machinistenlift die in de mast van torenkranen ingebouwd kan worden. De lift is Potain Cab-IN gedoopt.

Cab-IN, een machinistenlift in de mast van Potain kranen

Een machinistenlift in de mast

Om dit project tot een goed einde te brengen heeft Manitowoc zijn klanten gevraagd hun wensen te uiten. Tevens is de fabrikant een samenwerking gestart met het bedrijf Geda, één van de grootste spelers op de markt van industriële en materiaalliften.
 
De machinistenlift kan ingebouwd worden in de Potain masten van het K type (1,6 m, 2 m of 2,45 m secties) en kan een lading van 200 kilo dragen, oftewel het gewicht van twee personen. De onderhoudswerkzaamheden zijn makkelijker, dankzij een veiliger toegang en een maximale zichtbaarheid.

Doel: kostenbesparing

Dankzij de Potain Cab-IN kunnen de kosten optimaal beheerd worden. Omdat de lift in de mast is ingebouwd zijn er geen extra transport- of opslagkosten en hoeft er geen tijd vrijgemaakt te worden voor de montage.
 
Na de presentatie van dit project tijdens de 2018 editie van de Intermat in Parijs (internationale vakbeurs voor de bouw), heeft Manitowoc de lift onderworpen aan een aantal tests onder reële omstandigheden die zijn uitgevoerd door, met zorg uitgekozen, klanten. De resultaten zijn zeer positief, en hebben al een aantal bestellingen opgeleverd, die vanaf januari 2019 geleverd moeten worden.
 

 

Opmerkingen