Nieuwe bouwmachines

De nieuwe graafmachines CAT: 30 ton aan technologie van het hoogste niveau

ECI - 21/11/2018 16:04 - Door
Nieuwe bouwmachines
Caterpillar

Twee nieuwe hydraulische graafmachines van Caterpillar doen hun intrede op de markt. Ze behoren tot de categorie bouwmachines van 30 ton en zijn 330 en 330GC gedoopt.

De nieuwe graafmachines CAT: 30 ton aan technologie van het hoogste niveau

Een evolutie van de voorgaande generatie

Volgens Caterpillar zou deze generatie zuiniger zijn op het gebied van brandstofverbruik en onderhoudskosten. De graafmachines beschikken over meerdere innovaties zoals een bedieningshulp, het koelingssysteem en een nieuw contragewicht.

In vergelijking met modellen uit de voorgaande generatie (de 300F en 330D2) schat de fabrikant dat de 330 en de 300GC ongeveer 20% zuiniger zijn qua brandstofverbruik en onderhoudskosten.

Ultraconnected graafmachines

De Cat Connect technologie, die standaard is ingebouwd in de 330, verbindt meerdere systemen en softwares om de prestaties van de graafmachine te vergroten. Zo optimaliseert de Cat Payload technologie de laadwerkzaamheden door in real-time de lading te analyseren. Hierdoor neemt het aantal verkeerd geladen vrachtwagens af. Het systeem biedt ook hulp bij hefwerkzaamheden, door de machinist te waarschuwen in geval van overbelasting. De Grade 2D technologie levert informatie betreffende de directe omgeving van de machine (helling, diepte, afstand tot aan de helling). De resultaten verschijnen op het touchscreen van de machinist.

De graafmachines zijn tevens uitgerust met het E-fence systeem, dat de machine in staat stelt operationeel te zijn op kleine bouwplaatsen en binnen de bebouwde kom, en de Cat Link Software, die informatie doorgeeft aan locaties.

 

 

Opmerkingen