Nieuwe bouwmachines

Volvo LX2 : een 100% elektrische compacte lader

ECI - 04/10/2018 16:50 - Door
Nieuwe bouwmachines
Volvo

12 september 2018 zijn de teams van Volvo in Berlijn (Duitsland) bij elkaar gekomen voor een congres dat "Innovation Summit" is gedoopt. De afdeling die de productie van bouwmachines onder zijn vleugels heeft, Volvo CE, heeft van deze top geprofiteerd om zijn meest recente prototype van een compacte wiellader te presenteren.

Volvo LX2 : een 100% elektrische compacte lader

Volvo CE gaat over op elektriciteit

De nieuwe elektrische wiellader van Volvo CE is LX2 gedoopt. Het betreft hier het derde prototype van de fabrikant, na de HX2 minidumper en de EX2 minigraver.

Volvo CE houdt zich momenteel bezig met een project dat geheel gericht is op elektrische machines waardoor de koolstofuitstoot van steengroeves nagenoeg nul is. De oplossing die getoond is tijdens de Innovation Summit wordt getest in een steengroeve in de buurt van Göteborg (Zweden), die eigendom is van het bedrijf Skanska Sweden. De modellen HX2 (minidumper), EX1 (kabelgraafmachine) en LX1 (hybride lader) zouden tijdens deze testfase hun efficiëntie moeten tonen.

Een nieuwe generatie accu

De compacte LX2 lader is uitgerust met een nieuwe generatie lithium-ion accu. Deze voedt het hydraulische systeem en de aandrijving, die beide door een aparte elektrische motor worden aangevoerd. Volgens Volvo CE zou deze accu over een autonomie van 8 uur beschikken voor klassieke werkzaamheden, zoals publieke werken of parkonderhoud.

De 100% elektrische LX2 is een geloofwaardig alternatief voor machines die minder vriendelijk zijn voor het milieu en voor geluidsoverlast zorgen. Naast de ecologische voordelen biedt de machine ook voordelen op het gebied van onderhoud, wat gunstig is voor de TCO (Total Cost of Ownership).

 

Opmerkingen