Diversen Bouw

Cat B35 : een 4G telefoon voor moeilijke bouwterreinen

ECI - 27/09/2018 11:28 - Door
Diversen Bouw
Caterpillar

5 september j.l. heeft Cat Phones zijn nieuwste creatie getoond, ter gelegenheid van de IFA vakbeurs in Berlijn (Duitsland). Het betreft hier een 4G telefoon die één van de meest robuuste van de markt zou zijn. De telefoon is Cat B35 gedoopt en zal eind september op de markt verschijnen.

Cat B35 : een 4G telefoon voor moeilijke bouwterreinen

Een telefoon die functioneert onder de meest extreme omstandigheden

De Cat B35 functioneert in de zelfs meest extreme situaties zoals extreme temperaturen, stof of vochtigheid. Hij beschikt over het IP68 keurmerk en blijft operationeel onder alle omstandigheden, zoals bouwwerkzaamheden die veel van het materiaal vereisen. 

De robuustheid van de Cat B35 gaat prima samen met de technologische kenmerken van een klassieke smartphone met een 4G verbinding, zoals het ontvangen van e-mails, toegang tot de sociale netwerken en apps en het zoeken van informatie op internet. De telefoon beschikt tevens over de Google Assistant.

Een grote vraag vanuit de bouw

Voor het lanceren van de B35 heeft Cat Phones zich gebaseerd op een studie die de behoeften van bouwvakkers analyseert. Hieruit blijkt dat bouwvakkers een robuuste telefoon nodig hebben die onder alle omstandigheden optimaal functioneert en die bestand is tegen de zware omstandigheden op sommige bouwterreinen.

Professionals hebben tevens aangegeven dat de accu's van huidige telefoons niet een optimale autonomie bieden. De Cat B35 is uitgerust met een "lange duur" accu met een vermogen van 2300mA per uur, waarmee de telefoon kan beschikken over een autonomie van 12 uur en zelfs 30 dagen in de standby-stand.

 

 

Opmerkingen