Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe bouwmachines

CAT : een nieuwe generatie graafmachines van 36 ton

ECI - 21/06/2018 11:50:15 - Door
Nieuwe bouwmachines
Caterpillar

Fabrikant Caterpillar voegt twee nieuwe modellen toe aan zijn assortiment 36 ton graafmachines : de CAT 336 en de CAT 336 GC. Deze graafmachines zijn een compromis tussen acceptabele exploitatiekosten en prestaties van hoge kwaliteit.

CAT : een nieuwe generatie graafmachines van 36 ton

Zuinige modellen met simpel onderhoud

De nieuwe graafmachines van Caterpillar zijn uitgerust met de Smart technologie, die het brandstofverbruik aanpast aan de hydraulische kracht die nodig is voor het graafwerk. Beide modellen beschikken tevens over een systeem dat de juiste bedrijfstemperatuur behoudt. Volgens de gegevens van Caterpillar zou, dankzij beide systemen, een brandstofbezuiniging van 15% bereikt kunnen worden, t.o.v. de voorgaande generatie graafmachines.

De CAT 336 en de CAT 336 G zijn ontwikkeld om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. De verschillende filters zijn aanzienlijk verbeterd op het gebied van efficiëntie en levensduur. Vergeleken met de voorgaande series zou een ook 15% bespaard kunnen worden op de onderhoudskosten.

Technologie in dienst van de machinist

Om meer prestaties aan zijn klanten te kunnen bieden, heeft de fabrikant meerdere technologieën in zijn machines ingebouwd, zoals Cat Connect (voor graderwerkzaamheden), Standard Grade Assist (geautomatiseerde bewegingen van giek, stick en graafbak) of Cat Payload (voor realtime payload schattingen). Het Cat Link systeem verbindt het werkterrein met het kantoor of de klanten.

De machinist zal ook kunnen profiteren van de aangebrachte verbeteringen in de cabine, die in drie versies beschikbaar is. De standaardversie biedt een touchscreen met instelknop voor besturing, automatische klimaatregeling, nieuwe geavanceerde viskeuze bevestigingen die cabinetrillingen verminderen, en grote ramen voor een verbeterde zichtbaarheid.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....