Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe bouwmachines

CAT perfectionneert zijn knikdumpers

ECI - 11/05/2018 13:41:44 - Door
Nieuwe bouwmachines
Caterpillar

Fabrikant Caterpillar heeft bekend gemaakt drie "verbeterde" dumpers met de namen Cat 730, 730 EJ (Ejector) en 735 op de markt te zullen brengen. De dumpers hebben als basis de 730C2, 730C2 EJ en 735C modellen uit het C assortiment.

CAT perfectionneert zijn knikdumpers

Extra productiviteit

Caterpillar heeft zich gebaseerd op de ervaringen van zijn klanten om de productiviteit van zijn machines te vergroten. De fabrikant heeft ervoor gekozen zijn nieuwe 735 model te verlichten en uit te rusten met een C 13 ACERT motor. Deze is 20% zuiniger t.o.v. zijn voorganger.

De 730 en 730 EJ dumpers zullen uitgerust zijn met verschillende rijhulpen, zoals een automatische retarderregeling en een hill-start-functie. Net als het 735 model zullen de 730 en 730 EJ beschikken over een zuinige functioneringsstand waarmee de productiviteit geoptimaliseerd kan worden.

Veiliger en comfortabeler machines

Naast het feit dat de drie dumpers betere prestaties verrichten t.o.v. de voorgaande generatie, zullen ze ook makkelijker in gebruik zijn. Caterpillar heeft de cabine van de nieuwe generatie dumpers opnieuw ingericht. Deze zal een betere bescherming bieden tegen stof en geluidsoverlast (72 dB, i.e. 7 dB minder dan de machines uit de C serie). Ook is de toegang tot de bedieningspost vergemakkelijkt en veiliger.

Nieuwe functionaliteiten verlichten het werk van de machinist, zoals de gecombineerde transmissie-en-takelhendel of het systeem voor beveiliging tegen snelheidsveranderingen.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....