Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe bouwmachines

Een nieuwe CAT grader voor mijnbouwwegen

ECI - 26/04/2018 11:20:13 - Door
Nieuwe bouwmachines
Caterpillar

Fabrikant Caterpillar heeft zijn nieuwste grader getoond die deel uit zal maken van de gereputeerde M serie. De "Cat 24" is bedoeld voor een inzet in mijnen van gemiddelde tot grote afmetingen en in het bijzonder voor de aanleg en het onderhoud van mijnbouwwegen, waardoor de banden van dumpers minder snel slijten.

Een nieuwe CAT grader voor mijnbouwwegen

Een krachtige en duurzame motor

Caterpillar heeft zijn Cat 24 grader uitgerust met een C27 Acert motor met een netto vermogen dat varieert van 399 tot 518 kW, zelfs op een hoogte van 3000 meter. De fabrikant heeft aangegeven dat de levensduur van de motoren met een derde is verlengd (t.o.v. oudere modellen, zoals de C18). Vergeleken met die van de 24M grader biedt de C27 motor 15% meer koppel bij lage snelheden.

De C27 Acert motor is in twee versies op de markt gebracht, naar gelang de belangrijkste milieunormen die van kracht zijn. Zo is er een motor voor de Amerikaanse en Europese markt (EPA Tier 4 en Stage IV normen) en één voor de rest van de wereld (Tier 2 en Stage II).

Een veilige machine met simpel onderhoud

Camera's verbeteren het zicht van de machinist. Daarnaast zorgen brandblussers, een touchscreen, een toetsenbord, slipdetectie en warnings voor extra veiligheid en comfort.

Het onderhoud is versimpeld, voor extra kostenbesparing. LED-lampjes verbeteren het zicht in de motorruimte, een enkel standaardvloeistofonderhoudscentrum en een filtervoorraad verbeteren het werk van de onderhoudsmonteur. Een vijftiental vastsjorspunten, antisliptreden en een pakket voor werken op hoogte verbeteren de veiligheid tijdens het werken rond de motor.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....