Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe bouwmachines

CAT kondigt 3 nieuwe modellen tandemtrilwalsen aan

ECI - 05/04/2018 11:45:34 - Door
Nieuwe bouwmachines
Caterpillar

Fabrikant Caterpillar heeft drie nieuwe tandemtrilwalsen op de markt gebracht. Het gaat hier om de CB13, CB15 en CB16. Deze modellen completeren het al bestaande assortiment asfaltmachines van de fabrikant.

CAT kondigt 3 nieuwe modellen tandemtrilwalsen aan

Efficiënte trilsystemen

De Caterpillar walsen CB13, CB15 en CB16 zijn uitgerust met een zeer efficiënt trilsysteem. De machines beschikken over meerdere opties, zoals twee amplitudes, dubbele frequentie en meerdere amplitude-instellingen. Ook zijn ze uitgerust met het Versa-Vibe systeem (dat een zeer precieze bijstelling van de klopkracht en -snelheid in staat stelt) en beschikken ze over een oscillatie-/trilsysteem. Dankzij deze technische keuzes zijn de machines zeer polyvalent.

Comfortabele en makkelijke bestuurbare machines

De ingenieurs van Caterpillar hebben ook oplossingen ontwikkeld zodat de machines makkelijk bestuurbaar zijn, zelfs in het donker: teller voor het aantal gangen, infrarood temperatuursensor, GPS-mapping en een beheersysteem voor een simultaan gebruik van meerdere machines 

De bestuursplek voor de machinist is ook verbeterd. De zichtbaarheid is nu optimaal dankzij een 360° draaibare stoel, waardoor de machinist niet meer zijn hoofd hoeft te draaien om in de rijrichting te kijken. De traditionele stuurconsole heeft plaats gemaakt voor handwielbesturingstechnologie, en het bedieningspaneel heeft nog slechts acht knoppen waarmee het totaal aan functies van de machines bediend kan worden.

De drie walsen zijn vrij zuinig op het gebied van onderhoud: het trilsysteem heeft slechts om de 2 jaar (of 2000 uur) een onderhoudsbeurt nodig.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....