Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Bouwmachinefabrikanten

60e verjaardag van Bobcat: terugblik op een succesvolle groep

ECI - 22/03/2018 14:30:51 - Door
Bouwmachinefabrikanten
Bobcat

Het verhaal begint in 1947 met de oprichting van een nieuw bedrijf in Noord-Dakota (VS): de Melroe Manufacturing Company. In 1960 boekt het bedrijf de eerste successen met de eerste "echte" compacte lader, de M-400, die twee jaar later wordt opgevolgd door de M-440 met verbeterde capaciteiten. Deze nieuwe lader wordt "Bobcat" gedoopt, ter verwijzing naar de lynx, die beschouwd wordt als snel, sterk en lenig. Het model blijft één van de hoogtepunten van het bedrijf, dat in 1998 de naam aanneemt van zijn bekendste machine. 60 jaar na oprichting heeft het bedrijf niets aan dynamisme ingeboet en timmert gestaag verder aan zijn successtory.

60e verjaardag van Bobcat: terugblik op een succesvolle groep

Innovatie en diversificatie: twee successleutels van Bobcat

Sinds zijn oprichting is Bobcat niet gestopt met het ontwikkelen van steeds krachtiger modellen, voor een steeds bredere klantenkring. In 1960 wordt de M-400 op de markt gebracht, waarmee de concurrenten op een zijspoor worden gezet. Drie jaar later komt het bedrijf met de verbeterde versie van de M-400: de M-444. Het betreft hier de eerste lader die het merk op de Europese markt brengt. In 2001 lanceert het bedrijf de eerste lader met 4 stuurwielen ter wereld. Ook dit model wordt met veel lof ontvangen. 
In de jaren '90 besluit het bedrijf, naast de productie van wielladers, zich ook te richten op die van minigravers. In slechts 13 jaar produceert het merk niet minder dan 50 000 minigravers, maar ook verreikers, graafmachines, compacte laders (met 4 stuurwielen, met rupsbanden, met wielen) en accessoires die aan het steeds groeiende eisenpakkt voldoen.

Een onafgebroken uitbreiding

Sinds zijn oprichting heeft het filiaal van de Zuidkoreaanse groep Doosan grote ambities gehad. Zo is het in meerdere landen aanwezig, en heeft het een eerste Europese fabriek in 2007 in Tsjechië geopend, gevolgd door een fabriek in Frankrijk. In 2015 wordt een eerste dealerpunt geopend in Dubaï, waarmee een eerste stap richting de verovering van de markt in Afrika en het Midden-Oosten wordt gezet. Twee jaar later is het de beurt aan Rusland, waar het merk een assortiment graaflaadcombinaties lanceert. Tegenwoordig telt Bobcat 180 dealers verspreid over de EMEA zone (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

Ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag zal het merk zijn meest recente producten en ontwikkelen presenteren aan het grote publiek, op de internationale bouwmarkt die van 23 t/m 28 april 2018 zal plaatsvinden in Parijs.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....